Apteekki, apteekkituotteet ja kosmetiikka blogi

Lääkkeiden kotiinkuljetus onnistuu monesta lähiapteekista

by Harper Nichols

Apteekkituotteiden ja lääkkeiden tilaaminen verkosta on yleistynyt paljon sen helppouden ja vaivattomuuden lisäksi. Monet apteekit ovat myös lisänneet palvelutarjontaansa ja esimerkiksi lääkkeet voi tilata suoraan omalle kotiovelle, kun monilta apteekeilta on mahdollista tilata lääkkeiden kotiinkuljetus. Miten tilaan lääkkeitä ja apteekkituotteita verkossa ja onko siinä rajoituksia? Tällä kertaa blogissa on aiheena apteekkituotteiden ja lääkkeiden tilaaminen verkkoapteekista, joten vastaus edellä mainittuihin kysymyksiin löytyy tämänkertaisesta kirjoituksesta, tervetuloa tutustumaan aiheeseen lisää.

Miten tilaan tuotteita verkkoapteekista?

Verkkoapteekista tilaaminen on yksinkertaista ja helppoa. Voit tehdä tilauksesi vaikkapa kotisohvan nurkasta käsin ja tutustua rauhassa erilaisten tuotteiden tuotetietoihin. Apteekkiin voi ottaa yhteyttä ja sieltä on mahdollista saada neuvontaa koskien kaikkia siellä myytäviä tuotteita. Reseptilääkkeitä tilatessa täytyy olla lääkärin kirjoittama sähköinen eResepti, jonka lääkäri laittaa omakanta-palveluun. Lisäksi tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, jonka kautta voidaan varmistaa henkilöllisyys. Omia sähköisiä reseptejä ja muita tietojaan voi tarkastella kannassa kirjautumalla sinne sisään pankkitunnuksilla.

Reseptilääkkeitä tilatessa täytyy myös kirjautua sisään verkkoapteekin asiakastilille, jonka jälkeen vuorossa on yleensä tunnistautuminen. Kun on tunnistautunut verkkoapteekin palveluun, otetaan apteekkiin yhteys, joka voi olla chatissa tai puhelimen kautta. Farmaseutti lisää tuotteet ostoskoriin ja antaa tarvittavan lääkeneuvonnan. Puhelun tai chatin jälkeen tilauksen voi viimeistellä, lisätä siihen muita tuotteita ja tämän jälkeen maksaa tuotteet kassalla. Tilatuille tuotteille voi valita haluamansa toimitustavan, joka voi olla esimerkiksi lääkkeiden kotiinkuljetus tai nouto apteekista.

Lääkkeiden tilauksen rajoituksia verkkoapteekissa

Apteekkituotteiden tilaus on monien tuotteiden kohdalla mahdollista, mutta apteekista tilaamiseen ja tuotteiden toimituksissa on myös rajoitteita. Apteekista riippuen, lääkkeiden toimitus voi onnistua vain kotimaassa tai ulkomailla. Verkkoapteekista tilatakseen täytyy olla täysi-ikäinen. Lapsen huoltajan on mahdollista tilata reseptilääkkeet myös alaikäiselle lapselle, jos hänet on merkitty lapsen huoltajaksi väestötietojärjestelmään. Kannattaa ottaa huomioon, että verkkoapteekista ei voida toimittaa kaikkia lääkkeitä esimerkiksi silloin, kun ne vaativat erityisiä säilytysolosuhteita, kuten kylmäsäilytystä. Myöskään huumausaineiksi luokiteltuja lääkkeitä ei voi tilata verkkoapteekista, kuten ei myöskään vahvoja kipulääkkeitä. Monet apteekit eivät myöskään toimita erityisen kalliita lääkkeitä ja niille ei onnistu lääkkeiden kotiinkuljetus apteekista. Kalliimmat lääkkeet on yleensä mahdollista tilata verkkoapteekista, mutta ne täytyy myös noutaa apteekista.  Dialyysinesteitä ja letkuravintovalmisteita ei myöskään yleensä toimiteta, vaan ne täytyy noutaa apteekista. Tapiolan Apteekki tarjoaa lääkkeiden kotiinkuljetuspalvelua. 

jaa